Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

COMUNICAT DE PRESĂ

Două proiecte derulate în parteneriat de Fundația Cartea Călătoare și Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu- Vrancea, prezentate la târgul de carte din Focșani

În a doua zi a târgului de carte din Focsani, Fundația Cartea Călătoare va prezenta două  proiecte derulate în parteneriat cu Biblioteca Județeană Vrancea.

Acum 12 ani, înființam mpreună cu această bibliotecăprima secție de carte audio-Daisy accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere. Era prima secție de acest tip din țară. În ani următori acest serviciu a fost implementat în  majoritatea bibliotecilor publice din România.

Primul proiect, „Lectura risipește întunericul – Cărți audio Daisy pentru nevăzători” finanțat de Administrația Fondului Cultural Național ne permite să mărim fondul de carte accesibilă cu încă 20 de titluri și să înlocuim playerele Daisy de la 8 biblioteci publice din țară.

Aldoilea proiect, „Biblioteca muzicală braille”, finanțat prin programul Raiffeisen Comunități, va fi tot o premieră națională.

Împreună cu Biblioteca Județeană Vrancea vom înființa o secție de carte braille care va conține manuale de muzică, metode de învățat instrumente și foarte multe partituri codificate în standardul internațional de transcriere în braille a notației muzicale.

Biblioteca Muzicală va fi deschisă pentru orice persoană cu deficiențe de vedere din țară, care dorește să studieze muzica la un nivel profesionist și va ajuta cu material didactic de specialitate școlile în care învață nevăzători.

Muzica poate deveni pentru nevăzători o meserie la fel de accesibilă și de răspndită cum este azi masajul.

Vă așteptăm la târgul de carte, vineri ora 16, la sala cinematografului Balada.

Mircea Bucur

Președintele fundației Cartea Călătoare

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului