Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

EIN - Educaţie incluzivă pentru nevăzători - Martie 2015 - Aprilie 2016

Proiectul „Educaţie incluzivă pentru nevăzători”, implementat de Fundaţia Cartea Călătoare, îşi propune să faciliteze accesul la educaţie al persoanelor cu deficienţe de vedere, prin crearea unei reţele de suport formată din FCC, 5 licee  cu deficienţe de vedere şi 5 universităţi.


Prin proiectul "Educaţie inclusivă pentru nevăzători"  Fundaţia Cartea Călătoare (FCC) doreşte să înfiinţeze un centru puternic şi profesionist care să furnizeze servicii de accesibilizare a informaţiei tuturor nevăzătorilor care urmează o formă de învăţământ  sau  celor care au nevoie de perfecţionare continuă la locul de muncă.

Dorim să sprijinim nu doar studenţii nevăzători, ci să ajutăm şi elevii din şcolile speciale pentru deficienţi de vedere pentru a creşte şansele acestora de urmare a studiilor universitare.
Centrul, care  funcţionează în cadrul unei reţele formate din asociaţii de profil, licee pentru deficienţi de vedere şi universităţi, oferă servicii de accesibilizare care să se potrivească cu materia studiată sau cu domeniul în care lucrează solicitantul.

Grupul ţintă este format din: elevii şi studenţii din cele 5 universităţi partenere, 5 şcoli pentru deficienţi de vedere, şcolile private, precum şi nevăzătorii angajaţi în câmpul muncii, aproximativ 1000 persoane.

Rezultate:

Până în prezent au fost accesibilizate în format Braille şi Daisy text un număr de 74 de manuale, 230 cărţi de specialitate şi cursuri universitare, pentru 400 de elevi, 67 de studenţi şi 18 profesori cu deficiente de vedere, angajati in muncă care au folosit manualele accesibilizate în activitatea profesională de predare.

Solicitant: Fundaţia Cartea Călătoare

Parteneri:

  • Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea din Oradea
  • Centrul Şcolar nr. 1 - Regina Elisabeta, Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, Liceul pentru Deficienţi de Vedere Buzău, Liceul Moldova din Târgu Frumos, Liceul pentru Deficienţi de Vedere Sfânta Maria din Arad

Finanţator: Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014

Buget: 137.413 euro.


Vezi toate proiectele

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului