Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Proiecte

Și tu poți cânta la chitara clasică

Scopul proiectului il constituie incurajarea nevazatorilor sa faca primul pas spre studiul muzicii clasice. 

Detalii proiect

Album Mozart pentru muzicienii nevăzători

Scopul acestui proiect il constituie imbunatatirea educatiei muzicale a elevilor si studentilor nevazatori care studiaza in liceele si facultatile de muzica. In acelasi timp, el contribuie la dezvoltarea fondului de partituri muzicale accesibilizate pentru toti muzicienii nevazatori din Romania.

Detalii proiect

EIN - Educaţie incluzivă pentru nevăzători - Martie 2015 - Aprilie 2016

Proiectul „Educaţie incluzivă pentru nevăzători”, implementat de Fundaţia Cartea Călătoare, îşi propune să faciliteze accesul la educaţie al persoanelor cu deficienţe de vedere, prin crearea unei reţele de suport formată din FCC, 5 licee  cu deficienţe de vedere şi 5 universităţi.

Detalii proiect

Ştiu X Vreau X Pot = Fac schimbare - Aprilie 2015 - Aprilie 2016

Teatru senzorial pentru elevii cu dizabilități vizuale.

Detalii proiect

Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători - Mai 2014 - Iulie 2015

Prin intermediul proiectului „Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători”, Fundaţia Cartea Călătoare îşi propune să creeze cadrul favorabil care să permită participarea nediscriminatorie la viaţa culturală a persoanelor cu deficienţe de vedere, respectând astfel drepturile fundamentale ale omului.

Detalii proiect

Proiecții speciale în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) - Iunie 2009 - Iunie 2016

Proiecții speciale de film pentru nevăzători în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Detalii proiect

CASN - Cursuri accesibile pentru studenții nevăzători - Mai 2013 - Iunie 2014

Proiectul are drept obiective infiintarea a sase centre de accesibilizare a informatiilor pentru persoanele nevazatoare, in care vor fi produse carti si cursuri pentru studentii cu probleme de vedere.

Detalii proiect

Caravana Cinematografică - Noiembrie 2012 – Ianuarie 2014

Scopul proiectul „Caravana cinematografică pentru nevăzători” îl constituie promovarea și facilitarea accesului la cultura cinematografică românească, prin organizarea unei caravane cinematografice în care vor fi proiectate filme cu descriere audio, care sunt accesibile și publicului cu deficiențe  de vedere.

Detalii proiect

Introducerea în România a sistemului Daisy de accesibilizare a cărţilor pentru nevăzători - Februarie 2008 - prezent

Cărţile audio în format daisy sunt destinate exclusiv persoanelor  cu deficiențe  de vedere sau cu dificultăţi de citire în conformitate cu articolul 33, aliniat 1 din legea8/1996 privind dreptul de autor. Copierea sau transmiterea către alte persoane a conţinutului acestor cărţi  fără acordul scris al Fundaţiei Cartea Călătoare este strict interzisă.

Detalii proiect

Biblioteca pentru toţi - Iunie 2007 - Decembrie 2007

Scopul principal al proiectului în constituie promovarea culturii în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere şi citire, asigurarea condiţiilor pentru accesul acestora la cultura scrisă, prin crearea unei secţii cu carte audio în cadrul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”.

Detalii proiect

Cursuri de orientare, mobilitate și deprinderi de viață cotidiană pentru nevăzători - Decembrie 2003 - Septembrie 2004

Scopul proiectului a fost acela de formare a competentelor de utilizare indepenta a bastonului alb de catre adultii nevazatori din Focsani.

Detalii proiect

RADAR – revista pentru și despre nevăzătorii din România - Decembrie 2003 - Ianuarie 2014

Numele revistei, Radar, simbolizeaza capacitatea nevazatorilor de a percepe lumea cu celelalte simturi ramase valide

Detalii proiect

Cluburi de informare, instruire și comunicare pentru persoane cu handicap vizual - Aprilie 2003 - Aprilie 2004

Activitatile principale din proiect au fost: cursuri de instruire in utilizarea calculatoarelor pentru a citi o carte cu ajutorul scannerului; pentru a scrie un text si al tipari la imprimanta; pentru a naviga si comunica pe Internet; pentru a folosi aplicatiile de calcul tabelar si a programelor multimedia. Crearea de ghiduri de utilizare pentru aplicatiile uzuale de sub sistemul de operare Windows si materiale pentru invatarea limbilor straine; inregistrarea de cursuri pentru studentii nevazatori. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si informare ale nevazatorilor.

Detalii proiect

CNATA - Centrul Național de Asistență și Cercetare în domeniul Tehnologiei de Acces - Ianuarie 2003 – Aprilie 2005

Centrul CNATA este rezultatul acordului de colaborare dintre Universitatea “Babeş-Bolyai”, Fundaţia Cartea Călătoare şi fundaţia VISIO, în anul 2003. Obiectivul principal al centrului constă în promovarea Tehnologiei de Acces şi accesul la informaţie, în rândul studenţilor cu deficienţe de vedere, atât la nivel instituţional cât şi la nivel individual. Prin activităţile pe care le desfăşurăm în cadrul centrului, ne propunem să furnizăm informaţii privind cele mai noi metode, echipamente şi aplicaţii din domeniul tehnologiilor de sprijin, care să sprijine o integrarea educaţională şi socială funcţională, a studenţilor cu deficienţe de vedere.

Detalii proiect

Șanse egale de acces la informare, educație și angajare pentru persoanele cu deficiențe de vedere - Septembrie 2002 - Septembrie 2003

Persoanele cu deficiente de vedere au putut avea astfel aceleasi sanse de acces la informare, instruire si angajare ca si persoanele fara handicap. Activitatile principaledin proiect: cursuri de instruire in utilizarea noilor tehnologii de acces de catre persoanele cu deficiente de vedere; creare de material didactic in diverse forme alternative (braille, inregistrate pe casete sau compact disk) pentru scolile speciale, studenti si viitoarea clasa de birotica si secretariat deschisa in Bucuresti; promovarea legislatiei din tarile UE privind drepturile persoanelor cu deficiente de vedere la educatie si angajare; dezvoltarea bibliotecii electronice aflate pe site-ul FCC.

Detalii proiect

Cărți pe CD-uri pentru nevăzători (Books on CD's for the Blind) - 2000

Un CD poate contine pana la 20 ore de inregistrare vocala de buna calitate. Inregistrarea poate fi ascultata selectiv, suportul pe care se inregistreaza este foarte ieftin si ocupa un volum mic. Imprimarea matritelor si multiplicarea acestora se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt.

Detalii proiect

EENAT (Easter European Network on Access Technology) - Iulie 1999 – Martie 2000

Scopul acestui proiect regional a fost introducerea noilor tehnologii de acces pentru persoanele cu deficiente de vedere, deschiderea spre noi oportunitati in educarea si angajarea acestor persoane.

Detalii proiect

Romanian Blind Site - Site pentru nevăzătorii români - Iulie 1998 – Iulie 1999

Proiectul RBS (Romanian Blind Site - Site pentru nevazatorii romani).

Detalii proiect

ADIN (Accesul Direct la Informații pentru Nevăzători) - Septembrie 1997 – Septembrie 1998

Prin intermediul acestui proiect elevii nevazatori au avut acces la echipamente special adaptate si au urmat cursurile noastre. S-au format profesori care sa continuie aceasta activitate, s-a creat materiale didactice pe casete audio sau sub forma de text electronic puse integral la dispozitia profesorilor si elevilor din toate Scolile si Liceele de nevazatori din Romania. S-a format astfel o baza materiala pentru sustinerea in viitor a altor cursuri.

Detalii proiect

Studiou de înregistrări audio și culegere de texte electronice - 1997

Scopul proiectului a fost acela de realizare a unui studiou de înregistrări audio, pentru înregistrarea de cărți de cultură generală și cu prioritate a manualelor și cursurilor pentru elevi și studenții nevăzători.

Detalii proiect

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului