Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Proiect de incluziune socială: filme de cinema, accesibile persoanelor nevăzătoare, oriunde și oricând

Fundația Cartea Călătoare anunță lansarea proiectului „Filme accesibile pentru nevăzători, oriunde și oricând”, prin care va fi facilitat accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la cultura cinematografică și în general la producțiile video de orice fel.

Fundația Cartea Călătoare anunță lansarea proiectului „Filme accesibile pentru nevăzători, oriunde și oricând”, prin care va fi facilitat accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la cultura cinematografică și în general la producțiile video de orice fel.

Prin acest proiect, derulat cu sprijinul Fundației Orange, cu o finanțare în valoare de 127700 lei, peste 24 de filme artistice românești, noi și vechi, vor deveni mai accesibile prin intermediul unei tehnologii inovatoare. Aceasta permite nevăzătorilor să urmărească un film accesibilizat, oricând și oriunde s-ar afla, la cinematograf, în fața televizorului, pe o tabletă sau pe un computer.

De la camerele de supraveghere, rețelele sociale, știrile furnizate de mass media și până la producțiile TV și cinematografice, informațiile vizuale sunt omniprezente în viața noastră. Cu cât fluxurile video devin mai importante pentru civilizația actuală, comunitatea persoanelor cu deficiențe de vedere devine mai marginalizată.

Prin acest proiect vrem să sensibilizăm societatea românească să permită un acces mai larg pentru nevăzători la producțiile video.

Cu aproximativ 70 de ani în urmă România se străduia să aducă lumina electrică la sate, astăzi, cu ajutorul tehnologiilor moderne, dar și cu sprijinul societății civile, ar trebui să aducem lumina și în conștiința și sufletul nevăzătorilor români.

Noi, cei de la FCC, considerăm că : „Singura lumină pe care o poți dărui unui orb, este cea a cunoașterii”.

Fiți alături de noi în acest proiect! Cu puțină empatie, generozitate  și solidaritate, putem fi mai fericiți împreună!

Fundația Cartea Călătoare susține integrarea în societate a persoanelor cu deficiențe de vedere prin facilitarea accesului la informație, educație și cultură

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor defavorizate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului