Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

27 de ani de activitate

Fundația Cartea Călătoare împlinește astăzi 27 de ani de la înființare.

Fundația Cartea Călătoare împlinește astăzi 27 de ani de la înființare.

În urmă cu 27 de ani, susțineam primul curs de introducere în tainele computerelor și a Internetului pentru 4 elevi și 2 profesori nevăzători din cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere din Buzău.

La scurt timp am conectat toate școlile de nevăzători la Internet, acestea fiind printre primele școli din România care au beneficiat de această tehnologie.

Lucrurile au urmat firesc. Am înființat revista Radar, revistă audio distribuită pe CD și editată de nevăzători pentru nevăzători.

În cei 10 ani de existență, revista a fost ca un laborator în care nevăzătorii au experimentat democrația, comunicarea, implicarea și integrarea în societate.

În 2005 am accesibilizat primul film artistic, Ray, despre viața vestitului cântăreț american Ray Charles. Astăzi am depășit numărul de 75 de filme accesibilizate și difuzate prin postul TV Cinemaraton, de principalele festivaluri de film și de compania Netflix.

De curând, utilizăm platforma MovieReading, care permite nevăzătorilor să urmărească filmele noastre, oriunde și oricând, cu ajutorul telefonului mobil.

În 2007 înregistram primele cărți în format audio Daisy, cărți care au fost distribuite prin principalele biblioteci publice din țară. În ultimii 3 ani un sistem similar a fost adoptat de firma Voxa.

Am accesibilizat pentru nevăzători, sute de manuale școlare și cursuri universitare în format electronic.

Ne-am implicat și în accesibilizarea partiturilor muzicale, considerând că muzica ar putea fi o meserie importantă pentru nevăzătorii români.

Studenții de la conservator sau cei care învață diverse instrumente, singuri sau asistați de un profesor, pot găsi în biblioteca noastră o gamă largă de cursuri, metode și partituri.

Toate aceste lucruri nu s-ar fi realizat fără implicarea colaboratorilor noștri și fără ajutorul sponsorilor și instituțiilor care finanțează activitățile ONG-urilor.

Le mulțumim din suflet tuturor și îi rugăm să ne susțină în continuare!

Începând de azi, noul președinte al fundației Cartea Călătoare este domnul Marian Pădure.

Dl. Marian Pădure a fost unul dintre primii noștri elevi la cursurile de computere. Încă de pe băncile școlii s-a implicat ca voluntar în activitățile fundației Cartea Călătoare și a ajutat în mod direct sute de nevăzători, de la copii până la oameni în vârstă, să acceseze serviciile noastre.

Avem toată încrederea că noul președinte va avea susținerea comunității nevăzătorilor și va duce mai departe misiunea fundației Cartea Călătoare.

Pentru toți susținătorii organizației noastre, nu uitați:

  • ”Singura lumină pe care o puteți dărui unui orb, este lumina cunoașterii!”
  • Scurtă prezentare a președintelui fundației Cartea Călătoare
  • Dl. Marian Pădure a absolvit Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău;
  • Este lector la Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și din anul 2017 este coordonatorul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități din aceeași Universitate.
Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului