Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

FCC a câștigat o linie de finanțare, în cadrul Competiției Intreprinderilor Sociale

NESsT - ABN AMRO 2007

Nevazatorii din intreaga tara vor putea imprumuta, in curand, de la orice biblioteca publica, carti in format Daisy (carti audio). Odata cu CD-urile, persoanele cu deficiente de vedere vor primi si aparatul care permite citirea cartilor in format audio. In prezent, doar la Biblioteca Judeteana “Diuliu Zamfirescu” din Focsani exista un serviciu de imprumut pentru nevazatori.

Meritul pentru initierea acestui proiect ii revine Fundatiei “Cartea Calatoare”, a doua mare organizatie nationala, ce ofera servicilor persoanelor cu deficiente de vedere. Pentru ideea lor, membrii O.N.G.-ului au fost rasplatiti, joi seara, cu suma de 8.000 de euro, in cadrul Competitiei Intreprinderilor Sociale.

diploma NESst - ABN Amro 2007

Concursul a mai avut 4 castigatori, alesi din 36 de O.N.G.-uri semifinaliste: fundatiile Romanian Angel Appeal, “Noi Orizonturi”, “Alaturi de Voi” Romania si Bursa Implicarii Sociale. Produsele acestor O.N.G.-uri, au avut un impact deosebit atat asupra juriului competitei, cat si asupra publicului beneficiar: cursuri gratuite pentru femeile gravide, aflate la prima sarcina, tabere educationale pentru tinerii din zonele defavorizate, obiecte de arta realizate de persoanele afectate de HIV / SIDA si actiuni la Bursa Implicarii Sociale.

Pe langa cei 8.000 de euro oferiti fiecarei fundatii in parte, cele cinci O.N.G.-uri castigatoare vor primi, timp de 3 ani, consultanta pentru dezvoltarea planului de afaceri din partea ABN AMRO, NESsT si Leaders Romania¬ – organizatorii competitiei amintite.

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului