Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Oscarul presei romanesti

Revista RADAR la Premiile Clubului Român de Presă.

Poze de la evenimentFestivitatea de premiere a fost deschisa de un editorial scris de dl. Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP, citit chiar de autor in stilul cu care ne-am obisnuit din talk show-uri, logic, putin incrancenat si fara menajamente la adresa oamenilor politici care se aflau si ei in sala sau in fata ecranelor TV, totul fiind transmis in direct pe TVR1.

In aceasta lume selecta a mass mediei romanesti ne aflam si noi, cam stingheri, ca o ruda mai saraca care a fost pentru prima oara invitata la o masa atat de simandicoasa.

Poze de la evenimentNe simteam oricum mandri ca am fost nominalizati pentru premiul Dumitru Tinu, premiu ravnit de inca alte 14 reviste regionale. Multi ziaristi de valoare au primit diverse premii asa cum veti putea citi intr-un alt articol inserat in revista noastra, dar si mai multe celebritati au urcat podiumul pentru a primi o diploma de nominalizat, asa cum am primit si noi. Premiul Dumitru Tinu a fost obtinut de o revista cu 11 ani vechime, Gazeta de Sud editata de Media Sud Management. O diploma de nominalizat la acelasi premiu a primit si editura Polirom care impreuna cu Ziarul de Iasi au editat Suplimentul de cultura.

Poze de la evenimnetFara o falsa modestie ne-am simtit mandri ca din juriul de evaluare a candidatilor pentru acest premiu au facut parte domnul Cristian Tudor Popescu si doamna Corina Dragotescu director editorial la ziarul Adevarul. Domnul Popescu care a impartit si diplomele i-a incurajat pe reprezentantii revistei noastre care au urcat pe scena spunandu-le: "Ati fost foarte aproape, felicitari!"

Aceasta recunoastere vine ca o rasplata bine meritata pentru cei care au lucrat voluntar mai bine de doi ani pentru ca cititorii nostri sa fie informati, sa devina mai increzatori in fortele proprii. Implicit aceasta nominalizare ne introduce in firescul competitiilor organizate in societatea romaneasca, o echipa formata in majoritate din nevazatori nemai reprezentand astazi o ciudatenie demna de consemnat in rubricile cu evenimente senzationale.

Poze de la evenimnetCa nevazatori ce ne-am putea dori mai mult? Sa fim tratati ca parteneri egali, chiar daca suntem ceva mai stangaci, noi fiind ajutati de progresul tehnologiilor moderne si de un efort personal mai accentuat.
 in final vreau sa va multumesc si dumneavoastra cititorilor nostri care ne-ati incurajat permanent sa mentinem aceasta revista, existenta revistei Radar nefiind posibila in afara interesului dumneavoastra pentru continutul ei.

In continuarea acestui articol veti gasi cateva secvente audio din timpul decernarii premiilor. (secventele audio pot fi ascultate integral in varianta pe CD a revistei Radar detalii despre modalitati de achizitionare aici ).

de Mircea Bucur

preluat din REVISTA RADAR - martie 2006

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului