Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Voluntariat

Cum puteţi deveni voluntar al Bibliotecii digitale Cartea Călătoare


Avem nevoie de foarte multe persoane care să se ofere voluntar pentru a scana şi corecta cărţi şi cursuri universitare pentru nevăzători.

Ca şi dvs o persoană cu deficienţe de vedere are nevoie de cărţi pentru a se instrui.

Nevăzătorul nu poate lua cartea din raft, să o deschidă şi apoi să citească din ea ce-l interesează. Pentru a citi conţinutul unei cărţi, acesta trebuie convertit într-un format accesibil care poate fi citit ulterior cu ajutorul unui sintetizor vocal sau cu ajutorul unui afişaj Braille.

Toate figurile şi imaginile din carte trebuie descrise în cuvinte, iar formulele matematice rescrise într-un cod special cu ajutorul unor aplicaţii soft specializate.

Numai în aceste condiţii nevăzătorul va avea aceleaşi condiţii de studiu cu o persoană văzătoare şi în consecinţă aceleaşi şanse de succes, de avans în cariera profesională, artistică sau ştiinţifică.

Pentru a deveni voluntar al bibliotecii digitale Cartea Călătoare este suficient să aveţi cunoştinţe de  tehnoredactare în Microsoft Word.

Pentru cărţile tehnice care conţin formule matematice sau diverse scheme şi grafice se cer cunoştinţe de specialitate pentru a interpreta corect semnificaţia informaţiilor accesibilizate.

 

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului